De omgeving

Ken je de gezellige binnenstad van Leeuwarden al? Een stad vol geschiedenis. Het rijke verleden zie je terug in de vele mooie historische panden. In het centrum staan zelfs twee paleizen; het Stadhouderlijk Hof en het Princessehof. In het hart van de stad vind je de Nieuwestad met de stadsgracht, waar vele kleine winkelstraatjes op uitkomen. Achter de mooi opgeknapte oude gevels ontdek je vaak de meest bijzondere boetiekjes.

Een heerlijk dagje museum? Dan ben je bij het Fries Museum aan het juiste adres. Het Fries Museum is een dynamisch museum in het hart van de prachtige stad Leeuwarden. Stap binnen in het moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk. 

Heb je zin in een gezellige avond? Denk dan eens aan het Rockcafe van Leeuwarden. Er gaat niets boven rock-’n-roll, zo zeggen wij bij Elzibar. Iedere dag gooien zei hun deuren open om er weer een mooi feest van te maken. Als je eenmaal een keer langs bent geweest, wil je zeker vaker langskomen.

Zin in een dagje uit voor het hele gezin? Dan ben je bij Aquazoo Leeuwarden aan het juiste adres. Samen met de kinderen je lekker een dagje begeven tussen de dieren. In AquaZoo kunnen kinderen tijdens de hele route lekker klimmen en klauteren. Vooraan in het park is een grote speeltuin met uitzicht vanaf het terras. En om even bij te komen? AquaZoo beschikt over twee horecapunten en diverse picknickplaatsen.

Wil je graag overnachten om nog meer van Leeuwarden te kunnen genieten? Denk dan eens aan het WTC Hotel. Hier kun je heerlijk overnachten. Ze hebben er gratis WIFI, een restaurant, hotelbar en een heerlijke sauna.

Heb je pech gehad en behoefte aan medische hulp? Onze taxi’s zijn voorzien van een hoge instap. Onze chauffeurs helpen u met in- en uitstappen.

Dan kun je altijd terecht in het ziekenhuis MCL (Medisch Centrum Leeuwarden).